Inzicht in uw inkomsten en

uitgaven na scheiding geeft rust

Woning

Home > Woning

Woning

Woning na echtscheiding

Het is een grote zorg voor bijna iedereen die gaat scheiden: waar moet ik gaan wonen na de scheiding? Kan ik de bestaande woning overnemen? En zo ja, houd ik dan nog genoeg financiële ruimte over om prettig te kunnen leven? Bij huurwoningen is de regelgeving van de verhuurder van belang: voldoet het inkomen van degene die het huurcontract over wil nemen aan de inkomenstoets?

Is de bestaande woning voor geen van beiden financieel haalbaar dan moet de woning verkocht worden of het huurcontract opgezegd. En vind dan maar eens een nieuwe woning…. het valt niet mee in deze moeizame woningmarkt. Betaalbare huurwoningen zijn schaars en koopwoningen zijn verkocht voordat je het weet. Toch ben ik altijd weer aangenaam verrast dat er vaak lopende de mediation alweer zicht is op een oplossing voor dit woonprobleem. Waar een deur sluit, opent zich ook vaak weer een nieuwe deur. Soms moet je daarbij afwijken van de gebaande paden en creatief nadenken: ik denk met u mee en betrek daarbij waar mogelijk mijn netwerk, dat ik in al die jaren dat ik nu mediator ben heb opgebouwd. Daarbij bekijken we ook de mogelijkheden ten aanzien van het verkrijgen van eventuele woonurgentie, waarvoor de regels per gemeente vaak verschillen.

De ervaring leert dat zodra er zicht is op de woonsituatie na scheiding er een hele last van de schouders valt en dit ook vaak heilzaam werkt voor het mediationtraject. Zeker als ik samen met u inzichtelijk maak hoe het financiële plaatje er na scheiding uitziet, want inzicht in uw inkomsten en uitgaven na scheiding geeft rust.

In2mediation, hulp bij scheiden

Mediator Wageningen

Mediator Barneveld

In2mediation, vraag een offerte aan

Wat kost een scheiding bij In2mediation? Dat is erg afhankelijk van wat er allemaal moet worden geregeld en of er over veel zaken al overeenstemming is. Een eigen bedrijf of huwelijkse voorwaarden kunnen een echtscheiding behoorlijk complex maken wat kostenverhogend werkt.

Vraag een offerte aan

Vragen of opmerkingen?

06 – 51 15 53 16
info@in2mediation.nl

In2Mediation
Galvanistraat 1
6716 AE Ede

Privacy verklaring

    

© 2022 - Alle rechten voorbehouden - In2Mediation - Gerealiseerd door NIKU Solutions