We weten niet waar we moeten beginnen

Mediation

Home > Mediation

Mediation

Uitleg

“We weten niet waar we moeten beginnen” verzucht menigeen die mij benadert voor een afspraak in verband met het regelen van een scheiding. Je leven staat totaal op zijn kop, je loopt aan tegen tegenstrijdige belangen en dan moet je in staat zijn om goede besluiten te nemen. Begeleiding daarbij is onontbeerlijk en werpt zijn vruchten af. Er komen vele financiële, fiscale, juridische maar vooral veel emotionele aspecten bij kijken. Ik zie het als mijn taak om klanten in dit doolhof bij de hand te nemen en te begeleiden naar een oplossing die voor beiden redelijk voelt. Dat is soms een hele zoektocht, want bij welke afspraken wordt het belang van beide partijen en niet te vergeten de kinderen gediend?

Ik ben pas tevreden als mijn begeleiding eindigt in een convenant en/of ouderschapsplan (wettelijk verplicht bij minderjarige kinderen) waar mijn klanten met een goed gevoel een handtekening onder kunnen zetten. Dit geeft rust en is van groot belang voor een nieuwe start na een scheiding.

Stappenplan

Ik doorloop in de begeleiding een vast stappenplan zodat er niets over het hoofd wordt gezien. Globaal zien die stappen er als volgt uit:

  • Inventarisatie

  • Afspraken over de kinderen (ouderschapsplan)

  • Verdeling vermogen (waaronder de woning)

  • Alimentatieberekening

  • Pensioen

Zodra er volledige overeenstemming is over alle onderwerpen worden de afspraken in een (scheidings)convenant en/of ouderschapsplan opgenomen. Deze stukken worden door u bij mij op kantoor getekend.

De getekende stukken worden met een verzoekschrift ingediend bij de rechtbank, indien dit juridisch noodzakelijk is. Is het traject bij de rechtbank doorlopen dan volgt inschrijving bij de gemeente waar u gehuwd bent en is de echtscheiding juridisch een feit. Voor dit laatste traject wordt door mij een advocaat ingeschakeld, waarvan de kosten vooraf duidelijk worden gecommuniceerd.

In bovenstaande stappen stuur ik u aan en u voert uit. Dat is wel zo fijn, want u heeft immers genoeg aan uw hoofd.

En heeft u na de scheiding nog vragen? Dan kunt u uiteraard nog een beroep op mij doen.

In2mediation, hulp bij scheiden

Mediator Wageningen

Mediator Barneveld

In2mediation, vraag een offerte aan

Wat kost een scheiding bij In2mediation? Dat is erg afhankelijk van wat er allemaal moet worden geregeld en of er over veel zaken al overeenstemming is. Een eigen bedrijf of huwelijkse voorwaarden kunnen een echtscheiding behoorlijk complex maken wat kostenverhogend werkt.

Vraag een offerte aan

Vragen of opmerkingen?

06 – 51 15 53 16
info@in2mediation.nl

In2Mediation
Galvanistraat 1
6716 AE Ede

Privacy verklaring

    

© 2022 - Alle rechten voorbehouden - In2Mediation - Gerealiseerd door NIKU Solutions