Snelheid moet wat mij betreft

niet ten koste van kwaliteit gaan

Vraag & Antwoord

Home > Vraag antwoord

Vraag & Antwoord

Wat kost een scheiding bij in2mediation?

De kosten voor het afwikkelen van een scheiding bij in2mediation kunnen variëren van een paar tientjes per persoon tot een paar duizend euro per persoon. Mijn uurtarief van €160 exclusief BTW sluit aan bij wat door de rijksoverheid als regulier uurtarief voor een mediator wordt aangegeven. Ik toets altijd of (één van) u in aanmerking kan komen voor gefinancierde rechtsbijstand en kan dat ook aan vragen nu ik als MfN register mediator ingeschreven ben bij de Raad van Rechtsbijstand. Komt u in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand? Dan scheelt dat enorm in de kosten.

Maar wie weet heeft u een rechtsbijstandverzekering die (een deel van) mijn kosten vergoedt. Ik laat dat mijn klanten altijd navragen.

Natuurlijk heeft u ook zelf invloed op de kosten. Hoe eerder u het eens wordt en hoe meer u zelf doet hoe sneller het gaat en hoe minder kosten. Maar soms is het complex en kost het meer tijd en geld. Snelheid moet in mijn beleving niet ten koste gaan van zorgvuldigheid.

Zijn wij geschikt voor mediation?

Om dat in te kunnen schatten werk ik met vrijblijvende kennismakingsgesprekken waar geen kosten aan zijn verbonden. In dat eerste gesprek tast ik samen met u af of de tijd rijp is om het scheidingstraject in gang te zetten, of u bemiddelbaar bent en of ik de juiste persoon ben om u te begeleiden. Gelukkig hoef ik mensen bijna nooit af te wijzen en is mediation bijna altijd mogelijk.

Ik weet niets van financiën en belastingzaken, wat nu?

Dan wordt het tijd dat u dat gaat leren. Ik leg het u allemaal van haver tot gort uit. Want: meten is weten en weten geeft rust. Als u gaat scheiden krijgt u te maken met lastige financiële en fiscale zaken. Het valt niet altijd mee om daar inzicht in te hebben. Toch is dat wel belangrijk want weten waar getallen vandaan komen geeft inzicht en dus acceptatie. Zeker bij het tot stand komen van de alimentatiebedragen is het van groot belang om de uitgangspunten van de berekening stap voor stap door nemen. Pas als u het over de aannames van de berekening eens bent wordt de definitieve alimentatieberekening door mij gemaakt. Nu is partneralimentatie bruto en een bijdrage voor de kinderen netto. Lastig… Uiteindelijk wilt u graag weten wat u straks (netto) te besteden hebt. Daarom maak ik aan het eind altijd een bruto-netto berekening. Dit voorziet in een grote behoefte bij iedereen die in scheiding ligt. Heel logisch, want u vraagt zich mogelijk af: kan ik straks mijn auto nog wel betalen? En de sportvereniging? Kortom zaken die voor u het leven aangenamer kunnen maken. Ik reken voor u uit wat u straks maandelijks kunt besteden zodat u een maandbegroting kunt maken en zelf kunt zien wat kan en niet meer kan. En heeft u daarbij hulp nodig? Ik help u op weg.

Waarom zou ik bij In2mediation mijn scheiding regelen?

Omdat ik word gezien als een betrokken mediator die u als klant op plaats één zet. Ik ben van mening dat al mijn klanten de beste begeleiding verdienen. En dus houd ik mijn kennis op peil door deelname aan intervisie groepen, seminars en discussiegroepen op internet maar ook door belangrijke jurisprudentie bij te houden en heb ik me aangesloten bij “De Scheidingsdeskundige”, een organisatie die professionals ondersteunt die betrokken zijn bij het scheidingsproces. In mijn beleving onmisbaar om mezelf scherp te houden en mijn klanten goed te kunnen bedienen.

Ik heb door mijn jarenlange ervaring een groot netwerk van experts zoals notarissen, advocaten, accountants en hypotheekadviseurs die ik voor u kan inschakelen. Hiermee kan ik veel van mijn klanten ontzorgen.

Hoe lang duurt een scheiding?

Gemiddeld duurt een scheiding van het eerste intakegesprek tot inschrijving bij de gemeente (=de juridische scheidingsdatum) 3 tot 4 maanden. Het kan ook sneller maar het kan ook meer tijd kosten afhankelijk van de complexiteit van de scheiding. Snelheid moet wat mij betreft niet ten koste van kwaliteit gaan.

In2mediation, hulp bij scheiden

Mediator Wageningen

Mediator Barneveld

In2mediation, vraag een offerte aan

Wat kost een scheiding bij In2mediation? Dat is erg afhankelijk van wat er allemaal moet worden geregeld en of er over veel zaken al overeenstemming is. Een eigen bedrijf of huwelijkse voorwaarden kunnen een echtscheiding behoorlijk complex maken wat kostenverhogend werkt.

Vraag een offerte aan

Vragen of opmerkingen?

06 – 51 15 53 16
info@in2mediation.nl

In2Mediation
Galvanistraat 1
6716 AE Ede

Privacy verklaring

    

© 2022 - Alle rechten voorbehouden - In2Mediation - Gerealiseerd door NIKU Solutions