Mijn motto:
het kind komt eerst

Kinderen

Home > Kinderen

Kinderen

Mijn motto: het kind komt eerst!

Kinderen van ouders die scheiden hebben het vaak moeilijk. Ze kunnen veel steun ondervinden van leeftijdsgenootjes die hetzelfde doormaken. Ze hebben behoefte om hun wensen kenbaar te maken ofwel: gehoord te worden.

Toen ik in 2007 begon als mediator had ik de wens om naast de ouders ook de kinderen te kunnen begeleiden, omdat op dat gebied mijns inziens nog onvoldoende werd aangeboden. Ik heb destijds de opleiding tot KIES-omgangsbegeleider doorlopen waarbij “KIES” staat voor “Kinderen In Een Scheidingsituatie” en heb vele kinderen groepsgewijs begeleid. En wat heb ik veel van ze geleerd! Al die kennis kan ik tot op heden nog steeds gebruiken in mijn werk als mediator. De kinderen hebben bij KIES hun wensen en hun behoeftes kunnen uiten, voor mij zo waardevol. Want ik kan die kennis aanwenden voor het vormgeven van de ouderschapsplannen.

Mede dankzij het feit dat uit wetenschappelijk onderzoek de positieve effecten van KIES zijn aangetoond, zijn vele gemeenten tot mijn vreugde doordrongen van de grote waarde van KIES of andere begeleidingstrajecten voor kinderen in scheidingssituaties, zoals Dappere Dino’s. Via het Centrum Jeugd en Gezin wordt nu in veel gemeentes KIES of een soortgelijk traject aangeboden tegen geen of zeer lage kosten en altijd uitgevoerd door gekwalificeerde begeleiders.

Voor mij reden om op dat gebied een stap terug te doen. Ik blijf iedereen aanraden om de kinderen gebruik te laten maken van deze trajecten omdat ik uit ervaring weet hoe goed het de kinderen doet.

U krijgt begeleiding: gun uw kinderen dat ook!

Wilt u meer weten over het KIES programma? Raadpleeg informatie op www.kiesvoorhetkind.nl

In2mediation, hulp bij scheiden

Mediator Wageningen

Mediator Barneveld

In2mediation, vraag een offerte aan

Wat kost een scheiding bij In2mediation? Dat is erg afhankelijk van wat er allemaal moet worden geregeld en of er over veel zaken al overeenstemming is. Een eigen bedrijf of huwelijkse voorwaarden kunnen een echtscheiding behoorlijk complex maken wat kostenverhogend werkt.

Vraag een offerte aan

Vragen of opmerkingen?

06 – 51 15 53 16
info@in2mediation.nl

In2Mediation
Galvanistraat 1
6716 AE Ede

Privacy verklaring

    

© 2022 - Alle rechten voorbehouden - In2Mediation - Gerealiseerd door NIKU Solutions