Menu

Vraag & Antwoord

Vraag en antwoord

Dan wordt het tijd dat u dat gaat leren! Geen probleem. Ik leg u alles van haver tot gort uit. Want: meten is weten! En weten geeft rust. Als u gaat scheiden krijgt u te maken met lastige financiële en fiscale zaken. Het valt niet altijd mee om je dat helemaal eigen te maken. Toch is dat wel belangrijk want weten waar getallen vandaan komen geeft inzicht en dus acceptatie. Zeker bij het tot stand komen van de alimentatiebedragen is het van groot belang om de uitgangspunten van de berekening stap voor stap met u door nemen. Pas als u het over de aannames van de berekening eens bent wordt de definitieve alimentatieberekening door mij gemaakt. Nu is partneralimentatie bruto en een bijdrage voor de kinderen netto. Lastig… Uiteindelijk wilt u graag weten wat u straks (netto) te besteden hebt. Daarom maak ik aan het eind altijd een bruto-netto berekening. Dit voorziet in een grote behoefte bij iedereen die in scheiding ligt. Heel logisch, want u vraagt zich mogelijk af: kan ik straks mijn auto nog wel betalen? En de sportvereniging? Kortom zaken die voor u het leven aangenamer kunnen maken. Ik reken voor u uit wat u straks maandelijks kunt besteden zodat u een maandbegroting kunt maken en zelf kunt zien wat kan en niet meer kan. En heeft u daarbij hulp nodig? Geen probleem: ik help u op weg.
Omdat ik word gezien als een betrokken mediator die u als klant op plaats EEN zet! Ik ben van mening dat al mijn klanten de beste begeleiding verdienen. En dus houd ik mijn kennis op peil door deelname aan intervisie groepen, seminars en discussiegroepen op internet. Daarnaast houd ik mijn kennis op peil door belangrijke jurisprudentie bij te houden. In mijn beleving onmisbaar om mezelf scherp te houden en mijn klanten goed te kunnen bedienen.
Dat bepaalt u grotendeels zelf: hoe eerder u het eens wordt en hoe meer u zelf doet hoe sneller het gaat en hoe minder kosten. Maar soms is het complex en kost het meer tijd en geld. Een vast tarief behoort meestal tot de mogelijkheden. Het eerste vrijblijvende informatiegesprek dient er onder meer voor om een beeld te krijgen wat er allemaal moet worden geregeld en in hoeverre u het samen al eens bent over het afwikkelen van diverse zaken. Vervolgens kan ik dan in het eerste gesprek reeds een prijsvoorstel doen. Ik ga voor zorgvuldigheid maar ook zeker voor voortgang en een vlotte afwikkeling.
Gemiddeld duurt een scheiding van het eerste intakegesprek tot inschrijving bij de gemeente (=de juridische scheidingsdatum) 3 tot 4 maanden. Het kan ook sneller maar het kan ook meer tijd kosten.